Заварні млинці на кефірі

Заварні млинці

Список інгредієнтів

  • кефір – 1 л
  • яйця – 3 шт.
  • сіль – 1 ч.л.
  • цукор – 1 ст.л.
  • сода – 1 ч.л.
  • борошно – 13-14 ст.л. (з гірочкою)
  • окріп – 200 мл
  • рослинна олія

Спосіб приготування

Яйця збити з сіллю і цукром. Додати кефір.

Поставити на невеликий вогонь і нагріти до дуже теплого (поки палець може терпіти). Додати просіяне борошно, збити, додати 2 ст.л. рослинного масла. Повинна вийти густа маса, як жирна сметана.

У велику чашку всипати соду і на неї влити 1 стакан крутого окропу і відразу добре розмішати. Влити окріп з погашеною содою в тісто і швидко розмішати. Тісто буде пузиритися.

Дайте тесту постояти хвилин 20-30 і випікайте млинці як зазвичай. Сковороду змастити олією потрібно тільки один раз, перед першим млинцем.

Млинці виходять дуже ніжні і на другий день не менш смачні! Можна в них загорнути будь-яку начинку або подати з будь-яким соусом (варенням, медом).

Цікаві матеріали: