Заправка для супу на зиму

Заправка для супа

Відмінна заготівля на зиму! Заправку можна додавати в супи, в овочеві страви, в соуси.

Список інгредієнтів

  • цибуля ріпчаста – 200 г
  • перець солодкий болгарський – 250 г
  • помідори свіжі – 250 г
  • морква – 250 г
  • петрушка – зелень – за смаком
  • сіль кам’яна – 125 г

Як приготувати заправку для супу на зиму

Моркву очистити і натерти на крупній тертці. Додати порізаний маленькими кубиками солодкий болгарський перець.

Помідори розрізати на 2 частини, видалити м’якоть. Порізати помідори невеликими шматочками. Цибуля ріпчаста також порізати дрібними кубиками. Додати цибулю і помідори до перцю і моркви.

Додати подрібнену петрушку і всипати сіль. Ретельно суміш перемішати.

Банки простерилізувати і заповнити їх підготовленою заправкою, утрамбовуючи її. Виділену рідину злити. Зверху всипати трохи солі і банки накрити капроновими кришками.

Зберігати заправку слід в холодному місці, використовуючи взимку по потребі. Заправка досить солона, пам’ятайте це при додаванні її в страви. У мене заправка зберігалася в холодильнику до весни.

Смачного!

Цікаві матеріали: