Запечена молода картопля в духовці

Запечена картопля

Пропоную вам запекти в духовці молоду картоплю з лимоном і кунжутом. Картопля виходить дуже ароматною і стане відмінним гарніром до м’ясних страв.

Час приготування: 45 хвилин
Кількість порцій: 5

Список інгредієнтів

  • картопля молода – 1.2 кг
  • кунжут – 2 ст.л.
  • лимон – 1 шт.
  • часник – 8 зуб.
  • кріп – 1 Пуч.
  • масло вершкове – 40 г
  • сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування

Картоплю обираємо не велику. Ретельно вимити її щіткою і просушити.
Змастити вершковим маслом форму для запікання і викласти картоплю в один шар.
Зверху розкласти часточки лимона, посипати картоплю кунжутом.

Очистити часник і розкласти зубки між картоплею. Вершкове масло нарізати шматочками і розкласти довільно поверх картоплі.
Посипати картоплю сіллю і перцем.

Форму накрити фольгою і запікати картоплю 30 хвилин, потім зняти фольгу і запікати ще 10 хвилин. Перевірити готовність за допомогою вилки, проколюючи нею картоплю.

Картоплю пересипати в миску, додати подрібнений кріп. Скропити лимонним соком.

Подати смачну картоплю до столу.
Смачного!