Запечена картопля з начинкою з сиру сулугуні

Запечена картопля

Дуже люблю різні варіанти фаршированої картоплі. Пропоную приготувати її з сиром сулугуні, який додає цій страві пікантний смак. Така картопля – чудова гаряча закуска для святкового столу.

Час приготування: 1 година
Кількість порцій: 5

Список інгредієнтів

  • картопля – 5 шт.
  • сир сулугуні – 60 г
  • сметана – 2 ст.л.
  • кріп свіжий – 0.5 Пуч.
  • сир твердий – 40 г
  • сіль, перець – за смаком
  • оливкова олія – для змащування

Спосіб приготування

Ретельно вимиту картоплю помістити в каструлю з водою і варити до готовності, але так, щоб картопля не розварилася.

Зварену картоплю розрізати навпіл, трохи остудити і вирізати серцевину.

Серцевину розім’яти або натерти на тертці, також натерти сир сулугуні, подрібнити кріп. Додати сметану і перемішати. Поперчити за смаком. Сіль додавати за бажанням, можливо вона і не знадобиться.

Половинки картоплі всередині змастити оливковою олією і наповнити начинкою.

Натерти твердий сир і посипати картопля зверху.

Духовку розігріти до 200 градусів і запікати картоплю 15 хвилин до рум’яної скоринки.
Подавати відразу.
Смачного!

Цікаві матеріали: