Заливний пиріг з ягодами

Пиріг з ягодами

Якщо у вас залишилися запаси ягід в морозилці, спробуйте цей чудовий пиріг! Дуже смачне поєднання сирного тесту і ягідної заливки. Ласуни в заливку можуть додати більше цукру.

Час приготування: 2 год
Кількість порцій: 8

Список інгредієнтів

  • сир – 80 г
  • сіль – щіпотка
  • борошно пшеничне – 280 г + 2 ст.л. в заливку
  • цукор – 100 г в тісто, 50-70 г в заливку
  • масло вершкове – 120 г
  • яйця – 1 шт. в тісто, 2 шт. в заливку
  • сметана – 200 г
  • ягоди заморожені (у мене вишня, смородина, малина і журавлина) – 2 склянки

Спосіб приготування

У миску відміряти 100 г цукру, додати до нього м’яке вершкове масло і добре розтерти.

У цю масу вбити яйце і всипати сіль. Потім протерти сир і з’єднати його з масляною сумішшю.

Частинами додати в тісто просіяне борошно і замісити м’яке і еластичне тісто.
Прибрати його на 40-45 хвилин в холодильник, загорнувши в харчову плівку.

Для заливки збити яйця з цукром, додати сметану і борошно. Добре розмішати масу до однорідного стану.

Дістати тісто, розкачати його на пергаменті в коло товщиною 5 мм за розміром форми. У мене 24 см. Вкласти тісто в форму і зробити бортики 2-2.5 см.

Викласти в кошик з тіста ягоди, не розморожуючи. Ягід не повинно бути занадто багато, досить одного шару.

Вилити заливку на ягоди.
Пиріг випікати 1 годину при 180 градусах. Після закінчення випічки, залишити пиріг в вимкненій духовці хвилин на 10.
Верх пирога повинен зарум’яниться.

Коли пиріг охолоне, посипати його цукровою пудрою.
Нарізати повністю остиглий пиріг.
Смачного!

Цікаві матеріали: