Заготовка на зиму – ачучук

Ачучук

Кілька років робив таку заготовку. Помідори виходять як свіжі, прекрасно зберігаються в квартирі. Взимку їх можна використовувати для приготування салату, піци або овочевого рагу. Ніяких спецій для цієї заготовки не буде потрібно, головне дотримуватися абсолютної стерильності.

Час приготування: 30 хвилин
Кількість порцій: 5

Список інгредієнтів

  • помідори – скільки увійде в банку

Як приготувати ачучук

На помідорах зробити надрізи в районі плодоніжки і опустити на 1 хвилину в окріп.

Зняти з помідорів шкірку і розрізати на 4-8 частин (як більше подобається).

Банки і кришки попередньо слід прокип’ятити.
Скласти помідори в широку каструлю. Включити вогонь, каструлю прикрити кришкою і дочекатися першого “булька”, перемішати помідори ложкою. Наповнити відразу ж помідорами підготовлені банки і закатати. Складати помідори краще в гарячу тару.

Укутати банки до повного охолодження, перевернувши їх на кришку.
Смачної вам зими!