Язик в сметані

Рецепт язику в сметані

Список інгредієнтів

  • язики свинячі – 3 шт.
  • цибуля – 3 шт.
  • морква – 1 шт.
  • сметана – 3 ст.л.
  • рослинне масло – 3 ст.л.
  • сіль, перець за смаком
  • лавровий лист – 2-3 шт.

Спосіб приготування

Язики помити, покласти в каструлю, залити холодною водою і додати 1 очищену цибулину цілком, почищену моркву, 1-2 лаврових листки, кілька горошин чорного і запашного перцю. Накрити кришкою і довести до кипіння. Коли закипить додати 1 ч.л. солі і варити на несильному вогні близько 2 годин.

Зварені мови потрібно почистити. Це дуже легко зробити під струменем холодної води. Потім нарізати.

2 цибулини почистити і нарізати півкільцями. Трохи протушкувати їх на рослинній олії до прозорості.

Викласти зверху нарізані мови

Потім сметану. Я використовую домашню. Перемішати. Посолити, поперчити, покласти лавровий листок, накрити кришкою і дати так згасити хвилини 3-5.

Подавати як самостійну страву або з будь-яким гарніром.

Цікаві матеріали: