Яєчня в бутерброді

Яєшня

Багато людей на сніданок готують тости, а хтось любить яєчню або омлет. Пропоную в одній страві тост з яєчнею.

Час приготування: 20 хвилин
Кількість порцій: 1

Список інгредієнтів

  • хліб тостерний – 2 скибочки
  • яйця – 2 шт.
  • сир твердий – 30 г
  • сіль, перець – за смаком
  • олія соняшникова – для смаження
  • зелень – за смаком

Спосіб приготування

Відрізати 2 скибки хліба, вирізати середину, залишивши контур 1-1.5 см.

Сковороду змастити маслом (масла не повинно бути багато). Викласти на сковороду одну скибочку хліба. Нарізати смужками твердий сир і розкласти його по всьому контуру.

Зверху викласти собі шматок хліба. Руками притиснути, щоб сир вкарбувався в хліб, а також щоб хліб був притиснутий до дна сковороди.

Акуратно випустити всередину 2 яйця, посолити і поперчити. Накрити сковороду кришкою і готувати яєчню 3 хвилини.

Потім відкрити сковороду і широкою лопаткою підчепити бутерброд знизу, перевернути на іншу сторону. Смажити ще 1-2 хвилини.

Викласти бутерброд на тарілку і відразу ж гарячий посипати сиром і зеленню.

Якщо все зробили правильно, то яйце всередині буде з напіврідким жовтком.
Гарячий бутерброд відразу ж подавати до сніданку.
Смачного!

Цікаві матеріали: