Японський місосіру суп

Місосіру суп

Приготуємо рідним японський сюрприз, влаштувавши вдома дегустацію заморського блюда. Розбавимо літні смаки японським блюдом – місосіру супом, з літніми овочами: капустою брокколі і цибулею порей.

Час приготування: 1 година
Кількість порцій: 2
Японська кухня

Список інгредієнтів

  • соєва паста – 3 ч.л
  • порошок з водоростей – щіпка
  • суміш хондаші – щіпка
  • сушені водорості вакаме – щіпка
  • кунжут білий – за смаком
  • цибуля порей – 50-60 гр
  • капуста брокколі – 100-120 гр
  • масло рослинне – 1 ст.л
  • сіль за смаком

Як пиготувати японський місосіру суп

Місосіру «суп з місо» – страва японської кухні, суп з розчиненою в ньому пастою місо.

До складу супу включається безліч різних інгредієнтів, а їх набір залежить від регіону і сезону.

Підготуємо потрібні інгредієнти.

Змішаємо приправи, всього по маленькій щіпці. (Як смакові пристрасті ваші вас поведуть)
Можна прикупити і готовий набір спецій.

Цибулю порей нам треба помити і порізати.

Наступним етапом злегка підсмажити і протушкувати хвилин так вісім.

Наступне що слід зробити – це помити і висушити капусту. На розігріту сковорідку і политу маслом, помістимо цибулю порей, порізану і розділену шматочками капусту брокколі.

Розведемо соєву пасту 230 – 250 гр окропу. І добре перемішати.

Додаємо поступово спеції.

В приготовану страву (піалушки) викладаємо протушені овочі, ще присмачуємо приправами і заливаємо місо сумішшю.

Даємо настоятися кілька миттєвостей і пробуємо.

Білий кунжут дає цікавий смак страві.

Готувати просто, головне щоб інгредієнти знайшлися під рукою.

Смачного!!

Цікаві матеріали: