Яблучний пиріг з ромом

Яблучний пиріг з ромом

Список інгредієнтів

тісто:

  • яйця – 2 шт.
  • цукор – 100 г
  • сметана – 100 мл
  • борошно – 200 г
  • розпушувач – 7 г
  • ваніль

начинка:

  • яблука – 3 шт.
  • яйця – 2 шт.
  • цукор – 80 г
  • кориця – 5 г
  • ром – 35 мл

Як приготувати яблучний пиріг з ромом

Робимо тісто. Яйця кімнатної температури збити з цукром в міцну піну. Додати сметану, перемішати.

Борошно просіяти, додати розпушувач і ваніль. З’єднати борошняну і сметанну масу. Тісто не повинно бути дуже густим. Форму застелити пергаментом і трохи змастити маслом. Вилити в форму тісто і запікати його при температурі 200 градусів 20 хвилин.

Тим часом готуємо начинку. Яблука очистити, нарізати тонкими часточками.

Збити яйця в міцну піну з цукром, корицею і ромом.

Дістати пропечене тісто з духовки, викласти на нього яблука.

Залість зверху яєчною сумішшю. Випікати ще 20 хвилин при температурі 180 градусів.

Дати пирогу повністю охолонути і можна подавати!