Яблучне повидло

Повидло з яблук

Повидло мого дитинства, зараз немає такого в супермаркетах. Але воно у мене супер, так як приготовлено з яблук сорту “Антонівка”. Такі яблука на ринку за сезон можна побачити один раз, та й то в малій кількості. І ось у мене два кг таких яблук, більше не було!

Час приготування: 2 год
Кількість порцій: 700г
Кухня: Українська кухня

Список інгредієнтів

  • яблука – 1 кг
  • цукор – 1 склянка

Як приготувати яблучне повидло

Вага яблук в рецепті дається в підготовленому вигляді (без шкірки, насіннєвих коробочок). Яблука помити.

Нарізати на чотири частини, очистити.

Підготовлені яблука натерти на крупній тертці. Яблука у мене окислялись в момент натирання на тертці, на смак це не позначається.

Яблука кладемо в посуд з товстим дном, у мене велика сковорода. Варимо яблука БЕЗ ВОДИ до м’якості, приблизно 15-20 хвилин.

Яблучну масу перекладаємо в каструлю і пюріруем блендором. Виходить гладка, гомогенна маса.

Яблучне пюре засипаємо цукром, якщо яблука кислі цукру можна взяти більше.

Варимо до загустіння на невеликому вогні хвилин 40, постійно помішуючи. Готовність перевіряємо поклавши трохи повидла на тарілку, воно не розтікається.

Готове повидло розфасовуємо в гарячі, простерилізовані над парою баночки і закривши прокип’яченому кришками.

Повидло використовуємо для бутербродів до чаю, для пирогів, рогаликів. Смачного!

Цікаві матеріали: