Яблучна шарлотка

Яблучна шарлотка

Ця шарлотка більше нагадує пиріг, і чим довше стоїть, тим смачніше стає. Спробуйте, не пошкодуєте.

Час приготування: 1,5 години
Кількість порцій: багато
Кухня: Французька кухня

Cписок інгредієнтів

  • яблука – 1-1,5 кг
  • борошно – 400 г
  • вершкове масло розм’якшене – 250г
  • цукор – 200 г
  • яйця – 5 шт.
  • сода – 1 ч.л.
  • оцет або сік лимона – 2 стол.л.
  • масло рослинне – для змащування форми

Як приготувати яблучну шарлотку

Масло кімнатної температури збити з цукром. Я збиваю ложкою.

Продовжуючи збивати, поступово, додати всі яйця.

Додати чайну ложку соди, погашену двома столовими ложками оцту. Перемішати. Якщо, ви, будете додавати розпушувач (1 пакет), замість соди, то його змішати з борошном.

Додати, поступово, просіяне борошно.

Нарізати яблука. Яблука режим кубиками або тонкими часточками. Мені колись було, нарізала яблука крупно. Можна взяти яблука і груші в співвідношенні 1: 1, або в будь-яких інших пропорціях, можна брати одні яблука або одні груші. Я беру яблук завжди більше 1 кг.

Беремо форму не менш 27 см, бажано роз’ємну. У мене форма 32 см, але за рахунок більшої кількості яблук висота пирога хороша. Моя форма не роз’ємна. Форму змащуємо рафінованою олією. Хочете хрустку карамельну корочку, обсипте масло в формі цукром. Розігріти духовку до 170 градусів, випікати приблизно годину або трохи більше. Поглядайте. Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою – шпажка суха, виймаємо пиріг. Якщо пиріг зверху почне підгоряти, накрити фольгою.

Смачного!