Хрусткі хлібці з авокадним кремом

Хрусткі хлібці

Дуже смачна закуска для дружніх посиденьок і не тільки)

Час приготування: 1,5 години
Кількість порцій: 5

Список інгредієнтів

  • житнє борошно – 100 гр
  • вівсяні пластівці – 100 гр
  • насіння – 50 гр
  • кунжут – 25 гр
  • насіння льону – 25 гр
  • вода – 170 мл
  • сіль – 0,5 ч.л.
  • мак – за смаком
  • оливкова олія – 1 ст.л.

Спосіб приготування

Все шалено просто. Змішати всі сухі інгредієнти (крім маку). Додати масло і воду. Замісити тісто і залишити на 20 хвилин.

Розігріти духовку до 160 градусів. На деко постелити папір для випічки або силіконовий килимок (з папером обережно, хлібці можуть пристати). Розкачати корж тонко (2-3 мм). Я розподіляла тісто руками.

Поставити в духовку випікатися на 10 хвилин. Витягнути з духовки, нарізати ромбами або трикутниками і на 30 хвилин ще в духовку при цій же температурі.

Зменшити температуру до 100 градусів і 30 хвилин підсушити хлібці в духовці.

Смачно! Хрустяще! Ми їли з авокадним кремом. Перебила в блендері 1 стиглий авокадо з 1 зубчики часнику, 1 ч.л. гірчиці (солодкої), 1 ст.л. оливкового масла і 1 ст.л. лимонного соку. Рецепт крему не публікую окремим рецептом, тому що подібних багато.

Цікаві матеріали: