Хрусткі рогалики з персиковим варенням

 hrustki-rogaliki

Ці рогалики завоювали любов всіх моїх рідних і друзів. А бачити їх задоволені посмішки і губи в цукровій пудрі – найприємніше для мене, тим більше, що їх дуже просто готувати – тісто з 3-х інгредієнтів і улюблене варення.

Час приготування: 1 година
Кількість порцій: 10

Список інгредієнтів

  • маргарин – 200гр
  • борошно – скільки візьме тісто
  • дріжджі сухі – 1 ст.л.
  • цукор (для засипання дріжджів) – 1 ст.л.
  • тепла вода – 50 гр
  • варення – 250 гр
  • цукрова пудра – скільки знадобиться

Спосіб приготування

Насамперед сухі дріжджі засипаємо цукром. Заливаємо теплою водою і даємо набрякнути 10-15 хв (час залежить від дріжджів).

Маргарин розтоплюємо. Можна на парову баню, але щоб було швидше я ставлю миску з нержавійки на електричну плиту на найменший підігрів.

З’єднуємо розтоплене масло (не дуже гаряче) з набряклими дріжджами, перемішуємо.

Додаємо поступово борошно і замішуємо тісто.

Тісто має вийти не сильно туге.

Розрізаємо тісто на 6 частин.

Кожен шматочок розгортає по формі кола. Я розкачувала на силіконовому килимку тому борошно НЕ підсипала.

Розрізаємо ножем на 12 частин

На краєчок кожного трикутнички викладаємо маленький шматочок варення. Варення можна використовувати будь-який – головне, щоб було густе.

Загортаємо рогалик – починаючи з кінця з начинкою.

Викладаємо на деко застелений пергаментним папером і відправляємо в розігріту духовку на 20-25 хв до готовності.

Посипаємо готові рогалики пудрою.

Подаємо до чаю і кави!

Смачного!

Цікаві матеріали: