Weißwurst – мюнхенські білі ковбаски

Мюнхенські білі ковбаски

Приготувати ці соковиті і смачні ковбаски в домашніх умовах не складає ніяких труднощів, потрібно лише дотримуватися кількох основних правил. Спробуйте, і ви будете здивовані наскільки це просто і смачно.

Час приготування: 1,5 години
Кухня: Німецька кухня

Список інгредієнтів

  • свинина нежирна – 24%
  • телятина – 20%
  • шпик – 25%
  • сніг (подрібнений лід) – 25%
  • варена свиняча шкура – 6%
  • сіль – 20 г на 1 кг фаршу
  • коріандр мелений – 1 г на 1 кг фаршу
  • імбир мелений – 0,5 г на 1 кг фаршу
  • цибуля ріпчаста – 20 г на 1 кг фаршу
  • цедра лимона – 0,5 ч. ложки на 1 кг фаршу
  • петрушка свіжа – пучок

Як приготувати мюнхенські білі ковбаски

Для приготування ковбасок слід добре охолодити м’ясо і шпик. Нарізати на шматочки для подрібнення в м’ясорубці.

Підготувати всі спеції і сіль, петрушку дрібно нарізати.

М’ясо і шпик разом з цибулею, цедрою лимона і половиною снігу пропустити через м’ясорубку на найдрібнішої решітці. Робити це слід швидко, після чого додасть сіль і спеції і прибрати фарш в холодильник. Температура фаршу не повинна перевищити 12 ° С.

Далі подрібнити фарш із залишками снігу в блендері або кухонному комбайні до отримання однорідної емульсії. Додати петрушку. Контролюємо температуру фаршу, вона не повинна перевищити 12 ° С.

Наповнюємо фаршем оболонку і формуємо ковбаски.

Відварюємо ковбаски в воді при температурі 74-76°С, час варіння з розрахунку 1 см діаметра ковбаски – 10 хвилин. Або ж якщо у вас є кухонний термометр, до досягнення температури всередині ковбаски 68°С.

Якщо ви приготували ковбасок про запас, після охолодження їх можна заморозити.

Їдять ковбаски гарячими, знявши оболонку, з гірчицею і пивом.

Можна також злегка їх обсмажити.

Цікаві матеріали: