В’ялені помідори

Помідори

Смачні, ароматні в’ялені помідори, можна додати в салат або піцу, в пасту або просто на бутерброд, фантазуйте.

Час приготування 4 години
Кількість порцій: 1
Кухня: Середземноморська кухня

Список інгредієнтів

  • помідори (краще якщо сливки) – 2 кг
  • морська сіль – додавати до смаку
  • оливкова олія – 2 ложки + для заливки
  • чебрець, орегано, розмарин, чорний перець – додавати до смаку
  • часник – 3 зубки
  • цукор – за смаком, якщо помідори не солодкі

Спосіб приготування

Добре вимити стиглі помідори не великого розміру. Розрізати на 2 частини. Акуратно видалити серцевину за допомогою чайної ложечки. Викласти помідори на деко на пергаментний папір.

Посипати сіллю і меленим перцем, якщо не солодкі можна присипати трошки цукром, в кожен помідор налити по кілька крапель оливкової олії.

Розігріти духовку до 80-100 градусів, поставити деко в духовку. Обов’язково використовуйте режим конвекції або тримайте дверцята відчиненими, щоб випаровувалася волога.

В’ялити помідори 3-3,5 годин.

Готові охолоджені помідори розкласти в банки, пересипаючи часником і ароматними травами. Залити зверху оливковою олією, що б помідори були повністю в маслі. Зберігати такі помідори в холодильнику можна кілька місяців.

Цікаві матеріали: