Вітамінний салат з пекінської капусти

Вітамінний салат

Пекінська капуста займає проміжне положення між білокачанної капустою і салатом. Ніжна, хрумка, вона відмінно поєднується з іншими овочами, а також з птахом, морепродуктами і сиром. Підкреслити смак салатів з пекінської капусти допомагає додавання 1-2 крапель яблучного оцту і соєвого соусу. Подавати салат в білому або скляному посуді, тоді він виглядає яскравіше і смачніше.

Час приготування: 20 хвилин
Кількість порцій: 2 порції
Кухня: Українська кухня

Список інгредієнтів

  • пекінська капуста – 150-200г
  • свіжий огірок – 1 шт.
  • арахіс солоний – 2 стол. ложки
  • цибулі зелений – 1-2 пір’їнки
  • зелень петрушки – за смаком
  • масло рослинне – 1-2 стіл. ложки
  • яблучний оцет – 1-2 краплі
  • соєвий соус – 1-2 краплі

Спосіб приготування

Капусту помити під проточною холодною водою, обсушити паперовим рушником. Зняти верхні листочки і нарізати тонкою соломкою.

Огірок помити, просушити і нарізати соломкою, відправити до капусти.

Дрібно нарізати зелень петрушки і тоненькими кільцями цибулю.

Додати солоний арахіс і сіль за смаком. Перемішати ретельно салат.

Заправити салат олією рослинною, додавши яблучний оцет і соєвий соус. Можна салат заправити легким майонезом, додавши до нього пару крапель соєвого соусу. Це як кому подобається.

Подаємо як самостійну страву або з гарніром.

Приємного апетиту і весняного настрою!