Вишневий пиріг

Вишневий пиріг

Вишня – ідеальна ягода для випічки, і при цьому моя улюблена. Коли хочеться смачненького і не хочеться возиться з тортом, спечіть цей простий і смачний пиріг.

Час приготування: 3 год
Кількість порцій: 8

Список інгредієнтів

  • молоко – 250мл
  • дріжджі свіжі – 20г
  • цукор – 170г
  • сіль – 1 щеп
  • яйця – 2 шт
  • борошно – 400г
  • вершкове масло – 50г
  • вишня – 300г
  • крохмаль – 2 ст.л.

Як приготувати вишневий пиріг

Молоко підігрійте до теплого, розчиніть 70 г цукру і сіль, розведіть дріжджі.

Яйця збийте вінчиком, додайте до молока

Всипати половину борошна, потім розтоплене вершкове масло і добре перемішати, я це роблю віночком.

Потім додаємо решту борошна і замішуємо тісто, борошна може знадобитися трохи більше, але тісто має бути м’яким. Поставити в тепле місце на 2 години, через годину обім’яти.

Духовку розігрійте до 200С. 2/3 тіста розкачайте в пласт і викладіть у форму зробивши бортики.

Інше тісто розкачати і нарізати смужками

Вишню очистіть від кісточок, змішайте з цукром (100г але це за смаком) і крохмалем.

Викладіть начинку на тісто, я ще зверху додала малини.

Викладаємо смужки тіста решіточкою і змащуємо жовтком змішаним з 1 ст.л. молока. Відправляємо випікатися 30-35 хвилин.

Остуджуємо і пригощаємося!

Приємного чаювання!

Цікаві матеріали: