Вишневий пиріг з шоколадом

Вишневий пиріг

Коли дозріває вишня, я завжди готую цей чудовий пиріг! Він у мене в родині улюблений! Продукти для пирога абсолютно доступні! Дуже раджу спробувати!

Час приготування: 45 хвилин
Кількість порцій: 8

Список інгредієнтів

  • борошно пшеничне – 150 г
  • вершкове масло – 150 г
  • яйця – 4 шт.
  • шоколад – 40 г
  • цукор – 150 г + 3 ст.л. для обсипання
  • вишня свіжа – 400 г
  • горіхи волоські – 70-80 г
  • ванілін – 2 щеп.

Спосіб приготування

Розділити яйця на білки і жовтки.
М’яке масло розтерти з цукром і жовтками, додати натертий шоколад і борошно. Тісто перемішати.

У міцну піну збити білки і додати їх у тісто. Акуратно перемішати.

Форму змастити маслом і викласти тісто, розрівняти лопаткою.
З вишень вийняти кісточки, потім вишні викласти зверху, трохи вдавлюючи в тісто.
Подрібнити волоські горіхи, змішати їх з цукром і ваніліном. Рівномірно посипати верх майбутнього пирога.

Розігріти духовку до 180 градусів і випікати пиріг 30-35 хвилин.
Дати пирогу повністю охолонути, а потім нарізати на шматочки.
Смачного!

Цікаві матеріали: