Вергуни кокосові на сироватці

Вергуни

Список інгредієнтів

  • борошно – 3-3,5 скл.
  • сироватка – 250 мл
  • яйце – 1 шт
  • сіль – 0,5 ч.л.
  • цукор – 3-4 ст.л.
  • стружка кокосова – 5 ст.л.
  • сода – 1 ч.л.
  • масло рослинне – для смаження
  • цукрова пудра – для посипання

Спосіб приготування

Борошно просіяти в глибоку миску, зробити поглиблення, куди вбити яйце, всипати сіль і цукор.

Розмішати яйце, цукор і сіль ложкою з невеликою кількістю борошна. Всипати соду і влити трохи сироватки, перемішати.

Сюди ж, в поглиблення всипати кокосову стружку, перемішати з рідкою масою, а потім частинами вливаючи залишилася сироватку замісити тісто (спочатку ложкою, а потім руками).

Тісто має бути м’яким, трохи липнуче. Подпиліть стіл борошном розкачати тісто в корж, товщиною близько 1 см, порізати ромбами. Зробити в кожному ромбі ножем розріз посередині.

Вивернути один кінець ромба через отвір, формуючи вергуни.

Смажити вернуни на достатній кількості розігрітого рослинного масла, на середньому вогні до рум’яності з двох сторін.

Готові вергуни теплими посипати цукровою пудрою.

Дати вергунам охолонути повністю і можна подавати до столу! Смачного!