Ватрушки з джемом

Ватрушки із джемом

Ватрушки з джемом – відмінна випічка, яка припаде до смаку і дорослим, і дітям. Вони виходять неймовірно ніжними і ароматними, а використання різних джемів дозволить урізноманітнити їх смак.

Час приготування: 3 год
Кількість порцій: 8

Список інгредієнтів

  • борошно пшеничне – 250 г
  • яйце – 1 шт.
  • масло вершкове – 20 г
  • вода – 130 мл
  • цукор – 1 ст.л.
  • дріжджі сухі – 1 ч.л.
  • сіль – 0.5 ч.л.
  • джем густий – за смаком

Як приготувати ватрушки з джемом

Розчинити дріжджі і цукор у теплій воді. Залишити на 10 хвилин при кімнатній температурі. Вершкове масло розтопити і змішати з сіллю і дріжджовою сумішшю.

Всипати борошно і замісити м’яке тісто.

Накрити його рушником і залишити на 2 години в теплому місці.

За цей час тісто має значно збільшитися в обсязі.

Застелити деко папером для випічки. Тісто розділити на однакові кульки і викласти їх на деко. По центру в кожному зробити ямку і покласти в них по 2 ч. ложки джему. Залишити в теплому місці на 20 хвилин. Яйце збити віночком і змастити поверхню ватрушок.

Помістити їх в розігріту до 200 градусів духовку і випікати до готовності приблизно 25 хвилин.

Смачного!

Цікаві матеріали: