Варення з ожини і малини

Варення з малини та ожини

Ожина – джерело вітамінів, а варення корисне при застуді, зміцнить судини і серце. Смак ожини нейтральний, але в тандемі з малиною виходить ароматне, смачне варення. Пробуємо!

Час приготування: 1 година
Кількість порцій: 700г
Кухня: Європейська кухня

Список інгредієнтів

  • ожини – 500г
  • малина – 500г
  • цукор – 800г

Як приготувати варення з ожини і малини

Помити ожину і малину. Ягоди просушити. Все відправляємо в таз для варіння варення. Для варення я брала заморожену малину.

Ягоди засипаємо цукром. Цукор можна класти на свій смак.

Таз з ягодами відразу ставимо на невеликий вогонь, розчиняємо цукор, періодично помішуючи миску круговими рухами. Після розчинення цукру проварюємо ягоди 10-15 хвилин. Прибираємо варення з вогню. Охолоджуємо.

Охолоджене варення ставимо на вогонь і проварюємо ще 10-15 хвилин, з моменту закипання. Наше варення готове.

Варення розливаємо в гарячі, простерилізовані баночки. Закриваємо прокип’яченому кришками і охолоджуємо.

Підвищуємо імунітет! Будьмо здорові!