Варення з кабачків

Варення

Дуже незвичайне і дуже смачне варення.

Список інгредієнтів

  • кабачки очищені – 2 кг
  • цукор – 2 кг
  • лимон – 1 шт.
  • апельсин – 1 шт.

Спосіб приготування

Кабачки помити, почистити і нарізати дрібними кубиками. Якщо в шинку старі грубі насіння – їх потрібно прибрати ложкою. Нарізані кабачки засипати цукром і перемішати. Накрити кришкою і залишити так кабачки годин на 10-12. Я залишаю на ніч.

Лимон і апельсин помити, нарізати на шматочки, зрізати всі некрасиві місця і вийняти кісточки.

Тепер їх потрібно подрібнити. Це можна зробити за допомогою блендера або м’ясорубки.

Додати кашку, що вийшла в кабачки, перемішати і поставити на вогонь. Дати закипіти, потім зменшити вогонь і варити помішуючи 30 хвилин.

Вогонь вимкнути і залишити кабачки остигати і просочуватися на 2 години.

Потім знову включити вогонь, довести до кипіння і варити 30 хвилин. Вимкнути і дати постояти 2 години.

Повторити все той же втретє і кипляче варення розкласти в пастеризовані баночки.
Варення готово!