Вареники з повидлом

Вареники з повидлом

Час приготування: 45 хвилин
Українська кухня

Список інгредієнтів

  • борошно – 400г
  • яйце – 1шт
  • сіль за смаком
  • вода – 125г
  • повидло – 250г
  • масло вершкове (для поливання) – 50г
  • сухарі мелені – 50г
  • цукор – 30г

Як приготувати вареники з повидлом

З борошна, яйця, води і солі замісити тісто середньої густоти. Накрити серветкою і поставити в холодильник на 30 хвилин. Далі тісто розрізати на рівні частини. Кожну частину розкачати і видавити кружки. В кожен кружок покласти приблизно чайну ложку повидла, зігнути навпіл і заліпити добре края. Опустити вареники в киплячу підсолену воду і варити на маленькому вогні 8 хвилин. Вийняти вареники і дати трохи охолонути. Масло розтопити і підрум’янити на ньому сухарі. Обваляти в них вареники і посипати сухарями. Подавати теплими.