Універсальне тісто для пирогів

ТІсто для пирогів

Прекрасне тісто, яке підійде для будь-яких пиріжків або пирогів. Його можна зробити заздалегідь і зберігати в морозильній камері.

Кухня: Українська кухня

Список інгредієнтів

  • борошно – 500 г
  • яйце – 1 шт.
  • сіль – 1 ч.л.
  • цукор – 5-6 ст.л.
  • рослинне масло – 3 ст.л.
  • дріжджі пресовані – 30-40 г

Спосіб приготування

До дріжджів додати 50 мл теплої води і 1 ч.л. цукру. Перемішати і дати піднятися.

У просіяне борошно додати яйце, сіль, рослинне масло, цукор, що залишився, 200 мл теплої води і піднявшіся дріжджі. Замісити тісто. Накрити тісто плівкою і поставити в холодильник на середню полицю.

Тим часом зробимо начинку для пиріжків. У мене будуть пиріжки з капустою і з цибулею і яйцем.

Тісто підніметься приблизно за годину. Його потрібно обімняти і можна формувати пироги чи пиріжки.

З цим тестом дуже приємно працювати. Пироги виходять чудові!