Українські пампушки

Українські пампушки

Що може бути смачніше домашніх пампушок. Приготувати їх нескладно. Їх можна подати до борщу або будь-якого першої страви. Рецептів приготування пампухів багато, я хочу поділиться своїм найулюбленішим рецептом. Спробуйте приготувати і ви не пошкодуєте.

Час приготування: 2 години
Кількість порцій: 20 штук
Українська кухня

Список інгредієнтів

  • борошно – 2,5 склянки
  • молоко – 1 стакан
  • масло рослинне – 2 ст. ложки
  • дріжджі пресовані – 35г
  • цукор – 1-2 ч. ложки
  • сіль – 1 ч. ложка
  • часниковий соус
  • часник – 3-4 зубки
  • сіль – 0,5-1 ч. ложка
  • масло рослинне – 1 ст. ложка
  • кип’ячена вода охолоджена – 1 ст. ложка

Як приготувати українські пампушки

Беремо 40-50 мл теплої води, додати дріжджі і розчинити у воді. Всипати дрібку цукру, 1 столову ложку борошна, ретельно все перемішати і залишити на 15-20 хвилин.

За цей час наші дріжджі активувалися і утворили “пінну шапочку”. Хочу поділитися секретом, як зробити так, щоб у вас завжди були дріжджі. Купую 2 пачки дріжджів по 100 грам. Розрізаю дріжджі на 2 частини, а потім ще навпіл. Отримуємо шматочки по 25 грам. Кладемо їх у пластмасовий контейнер, закриваємо кришкою і відправляємо в морозильну камеру, при необхідності дістаємо потрібну кількість і без розморожування розчиняємо в теплій воді (30-40 мл). Так у вас будуть завжди дріжджі під рукою.

У миску просіяти 2 склянки борошна, 0,5 склянки борошна нам ще знадобиться для вимішування тіста. У центрі миски робимо поглиблення в борошні (колодязь) і додаємо сіль, цукор, рослинна олія. Акуратно перемішуємо.

Підійшовші дріжджі вливаємо в “колодязь”, акуратно перемішуємо вміст “колодязя”.

Поступово додаємо склянку теплого молока, перемішуємо і поступово вмішуємо борошно. Замісити м’яке тісто. Вимішуємо тісто на робочому столі протягом 7-10 хвилин, підпиліть робочу поверхню борошном.

За цей час тісто збільшилася вдвічі. Обімніть тісто і обробити на кульки. У мене вийшло 20 заготовок.

Щоб в процесі оброблення тісто не липло до рук, змащуйте руки рослинним маслом. Деко змастіть рослинною олією, викладаємо булочки. Ми залишаємо їх для підходу на 20 хвилин. Дуже акуратно змастіть булочки солодкою водою (1 столову ложку цукру розмішати приблизно в 4-5 ложках води). Відправляємо наші пампушки в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо до рум’яності приблизно 20 хвилин.

Готуємо часниковий соус, поки наші булочки випікаються. Очищаємо часник і ретельно розтираємо його з сіллю. Додати рослинне масло і розмішати все до отримання консистенції соусу. Додати воду, перемішати. Пампушки змастити часниковим соусом.

Миску накрити рушником і викладаємо пампушки на бочок. Накриваємо зверху серветкою і залишаємо хвилин на 40, щоб наші пампушки дозріли.

Знімаємо пробу. Дуже смачно!

Приємного апетиту і гарного настрою!

Цікаві матеріали: