Тушкована яловичина з овочами в казані

Яловичина тушкована

Тушкована яловичина з овочами – дуже смачна м’ясна страва для різноманітності повсякденного меню. Для того, щоб м’ясо приготувалося швидше, його потрібно нарізати тонкими слайсами. Овочі надають цій страві аромат і соковитість.

Час приготування: 1 година
Кількість порцій: 4

Список інгредієнтів

  • яловичина – 500 г
  • перець болгарський – 2 шт.
  • помідор – 2 шт.
  • цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • часник – 2 зуб.
  • корінь імбиру – 1 ч.л.
  • паприка – 1 ч.л.
  • олія соняшникова – 3 ст.л.
  • соєвий соус – 1 ст.л.
  • сіль, перець – за смаком
  • зелень – за смаком

Спосіб приготування

Тонкими слайсами нарізати яловичину.

Почистити і нарізати півкільцями ріпчасту цибулю.

Болгарський перець нарізати соломкою.

У казані розігріти олію. Додати м’ясо і обсмажити до рум’яної скоринки. Далі додати цибулю і обсмажити ще 5 хвилин.

Додати до м’яса соєвий соус, перемішати.

Додати болгарський перець.

Додати в казан мелену паприку, натертий на тертці свіжий імбир, видавити через прес часник.

Очистити від шкірки помідори, нарізати скибочками і додати в казан.
Накрити казан кришкою і тушкувати 5 хвилин.
Додати сіль і перець, готувати ще 2-3 хвилини.
Потім додати подрібнену зелень, дати настоятися.
Страву можна подати самостійно або додавати до гарніру, наприклад до молодої картоплі.
Смачного!