Трубочки з куркою і овочами (за мотивами шаурми)

Трубочки з куркою

Якщо ви збираєтеся на пікнік, це блюдо послужить відмінною закускою. Трубочки з сирного тіста, їх можна спекти заздалегідь і взяти з собою. А наповнити їх можна безпосередньо перед тим, як зберетеся їх з’їсти. Курка, приготовлена на грилі, додасть страві звичний аромат і смак шаурми. Неодмінно сподобається любителям цієї популярної закуски східної кухні.

Час приготування: 1 година
Кухня: Арабська кухня

Список інгредієнтів

  • сир жирний – 500 г
  • яйця – 2 шт
  • борошно – 6 ст. ложок
  • помідор свіжий – 2 шт
  • огірки малосольні – 3 шт
  • зелена цибуля – 50 г
  • кріп – 20 г
  • петрушка – 20 г
  • базилік – 20 г
  • курка (курячі стегна) – 700 г
  • сметана нежирна – 150 г
  • сіль за смаком

Як приготувати трубочки з куркою і овочами

Як виявилося, несолодке сирне тісто чудово поєднується з набором продуктів для приготування шаурми. Сир рекомендую взяти домашній, жирний, так як з нежирного магазинного сиру у мене не виходить нормальне сирне тісто. Набір продуктів досить стандартний як для шаурми.

Спочатку я планував для приготування цих трубочок використовувати курку, приготовлену на грилі, щоб додати страві аромат димку, але погода мене підвела, тому куряче м’ясо я просто обсмажити на вершковому маслі.

Також знадобляться конуси для випікання трубочок.

Отже, для приготування тіста знадобиться півкіло сиру, сіль, пару яєць, і ложок 6 борошна (плюс/мінус в залежності від сиру). Ще в сир я додав дрібку сушеного орегано. Добре вимішуємо тісто, щоб воно майже не липло до рук.

З тіста руками розгортаємо тонкі джгутики діаметром приблизно 1 см і намотуємо їх на конуси. Конуси змастити вершковим маслом.

Викладаємо на деко, змащуємо збитим жовтком і за бажанням посипаємо кунжутом. Ставимо в духовку, розігріту до 200°С, і випікаємо приблизно 30 хвилин.

Поки трубочки печуться, змішаємо 150 грам нежирної сметани з дрібно нарізаним кропом і додамо трохи солі. За бажанням можна також видавити часник.

Для начинки дрібно нарізаємо зелену цибулю, зелень. Огірки і помідори порізати соломкою. Помідори свіжі, огірки ж я взяв малосольні.

Обсмажену курку також наріжемо соломкою.

Трубочки готові.

Знімаємо їх з конусів (дуже легко знімаються) і даємо трохи охолонути.

Ну а далі просто: в кожну трубочку кладемо сметану з кропом, потім курку, овочі, і ще сметану. Не забуваємо про зелень.

Їсти відразу ж. Дуже смачно, мої гості були приємно здивовані і оцінили смак цієї “шаурми”. Смачного!

Цікаві матеріали: