Тришаровий десерт з полуницею

Десерт з полуницею

Для того щоб вийшов гарний зріз вибирайте великі ягоди однакового розміру. У мене полуниця була не дуже велика, тому я вирішила подати з ягідним соусом.
Як форма для приготування у мене звичайний пластиковий лоток звужений до низу (розмір 10х15 см).

Час приготування: 3 год
Кількість порцій: 6
Кухня: Французька кухня

Список інгредієнтів

шар 1:

  • полуниця – 150 г
  • сметана 30% – 100 г
  • молоко – 100 мл
  • цукор – 2 ст.л.
  • желатин – 5 г

шар 2 і 3:

  • полуниця – 100 г
  • молоко – 175 мл
  • жовтки – 4 шт
  • вершки 30% – 200 г
  • желатин – 12 г
  • цукор – 90 г
  • мигдальні пластівці – 60 г
  • какао – 1 ч.л.
  • мигдальна есенція – 1 ч.л.

Як приготувати десерт з полуницею

Ягоди полуниці вимити, очистити від хвостиків. 100 гр з них розрізати навпіл уздовж. Решту збити блендером зі сметаною.

5 г желатину залити 100 мл молока. Залишити на 10 хв.

Додати 2 ст.л. цукру і прогріти на водяній бані до розчинення желатину.

Влити желатинову масу до ягідно-сметанної.
Форму, в якій буде застигати десерт змастити вершковим маслом. Вилити підготовлену масу і поставити форму в холодильник.

Тим часом готуємо масу для 2-го і 3-го шарів.
Знову заливаємо желатин (12 гр) 50 мл молока. Залишаємо до розбухання.
Мигдальні пластівці змолоти в борошно.

У каструлі з’єднати залишені 125 мл молока, цукор і мигдалеве борошно. Довести до кипіння.

Влити гарячу масу до жовтків. Змішуємо віночком і стежимо щоб нічого не згорнулося.

Перелити масу назад в каструлю, поставити на вогонь і довести до стану крему, постійно помішуючи. Зняти з вогню, додати набряклий желатин, перемішати до однорідності. Влити мигдальну есенцію. Дати охолонути.

Збити вершки і поступово ввести їх в остиглий крем.

Розділити масу на дві частини, в одну з них додати какао, акуратно вмішати.

Дістати форму з 1-им шаром, викласти полуницю. Залити мигдальним кремом зверху і знову поставити в холодильник.
Третім шаром у мене був крем з какао. Заливаємо його на застиглий другий шар.

Перед тим як вийняти десерт з форми його потрібно витримати в холодильнику 2-3 години.

Порційно нарізаємо і подаємо. Смачного!

Цікаві матеріали: