Торт “Наполеон Хрусткий”

Наполеон

“Наполеон” -це напевно найвідоміший і улюблений багатьма торт. Я і вся моя сім’я просто обожнюють “Наполеон”. Але я люблю коли коржі залишаються листковим і неймовірно хрусткими, а не відмокають і перетворюються в “ганчірочку”. З класичним заварним кремом я печу “хрусткий” наполеон за рецептом на смальці, а з таким кремом коржі за цим рецептом. Так, що якщо хочете хрусткий наполеон заходите в гості або вперед на кухню. Вага готового наполеона виходить приблизно 2-2,2 кг.

Час приготування: 2,5 години
Кількість порцій: 8

Список інгредієнтів
тісто -:

  • борошно – 400г
  • вершкове масло – 250г
  • сметана 20% – 200г
  • яйце – 1 шт.

крем -:

  • вершкове масло 82,5-83% – 270г (якісне)
  • згущене молоко – 570 мл (2 банки)
    додатково -:
  • вершки 33% -38% – 200г (опціонально)

Спосіб приготування

Для тіста: можна ножем порубати вершкове масло з борошном в крихту. Я подрібнювачем в два заходи

Подрібнювачем виходить ідеальна крихта. Висипаємо гіркою на робочу поверхню.

Сметану змішуємо з яйцем.

Виливаємо в середину гірки з борошна та олії і замішуємо тісто. Воно виходить м’яким і дуже приємним. Загортаємо в плівку і відправляємо в холодильник на 30 хвилин -1 годину.

Ділимо тісто на 12-15 коржів. Поки розгортаємо один корж, решта тримаємо під плівкою.

Розкачуємо корж, вирізаємо коло потрібного діаметру у мене 24 см. І відправляємо випікатися в розігріту до 190С-200С духовку

Випікаємо до рум’яності. Складаємо стопкою.

Обрізки складаємо окремо, вони нам стануть в нагоді для посипання. На фото добре видно структуру коржа, які вони крихкі і хрусткі.

Для крему: вершкове масло і згущене молоко ОБОВ’ЯЗКОВО повинні бути однакової кімнатної температури. Масло беріть якісне, не менше 82,5%. Починаємо збивати масло, поступово тонкою цівкою додаємо згущенку. Крем вийде рідкуватий, але в холодильнику він застигне.

Перемащуємо всі коржі, на корж приблизно 3 ст.л. крему. Загортаємо в плівку і відправляємо в холодильник мінімум на 6 годин, а краще на ніч. Зверху жодної вантаж НЕ ставити.

Обрізки подрібнюємо качалкою.

Я додатково збила ще 200г вершків і обмазала весь торт зверху перед посипкою. Але це зовсім не обов’язково.

Це дуже смачно!

Цікаві матеріали: