Томати у власному соку на зиму

Томати

Зараз багато хто активно заготовляє помідори. Пропоную свій рецепт, яким користуюся вже багато років, так заготовлювала помідори моя бабуся, а потім мама. Така заготовка виходить дуже вигідною: відкривши банку помідор, томат можна використовувати для приготування борщу або підливи до м’яса, а помідори з’їсти, можна і помідори використовувати наприклад в піцу.

Час приготування: 1 година
Кількість порцій: 5

Список інгредієнтів

  • помідори – скільки увійде в банку
  • томатний сік – 1.5 л
  • сіль кам’яна – 30 г
  • лавровий лист – 1 шт.
  • перець горошком чорний – 3 шт.

Як приготувати томати у власному соку на зиму

На дно банки кинути лавровий лист і перець горошком, наповнити банку щільними помідорами.

Окремо взяти м’які помідори і перекрутити їх на сік. Я вирізаю плодоніжки і подрібнюю в комбайні насадкою “металевий ніж”.

На 3-х літрову банку йде близько 1.5 літра томатного соку (1.2 кг помідор).
Сік перелити в каструлю і варити на повільному вогні близько 20-ти хвилин, знімаючи піну. Коли сік вже буде варитися, помідори в банку залити окропом на 5-7 хвилин, прикрити обшпареною окропом кришкою.

Потім воду злити в раковину, в банку насипати сіль і залити помідори киплячим соком.

Закатати банки, перевернути догори дном і укутати до охолодження.

Вдалих заготовок!

Цікаві матеріали: