Тертий яблучний пиріг

яблучний пиріг

Неймовірно смачний пиріг, який абсолютно просто готується! У сезон яблук такий пиріг порадує вашу сім’ю за чашкою ароматного чаю або кави.

Час приготування: 2 год
Кількість порцій: 8
список інгредієнтів

масло вершкове – 100 г
яйця – 2 шт.
борошно пшеничне – 340 г
цукор – 200 г
кориця – 1 ч.л.
сода – 0.5 ч.л.
лимон – 0.5 шт
яблука – 4-5 шт.
цукрова пудра – для обсипання

Спосіб приготування

Вершкове масло розтопити і дати йому охолонути. Додати 150 г цукру і розбити яйця. Масу перемішати до однорідності.

Соду погасити оцтом або лимонним соком, додати в яєчну масу. Частинами просіяти борошно і замісити лопаткою тісто.

Продовжити заміс руками, поки вийде м’яке однорідне тісто. Розділити його на дві рівні частини. Окремо покласти в пакет кожну частину і прибрати в морозилку на 1 годину.

Яблука очистити і натерти на тертці, полити соком лимона. Форму 24 см застелити пергаментом.
Вийняти з морозилки одну частину тіста і натерти прямо в форму, розрівняти лопаткою по дну.
Яблука віджати від соку, викласти зверху тесту і посипати цукром і корицею

Дістати з морозилки другу частину тесту, натерти його поверх яблучного шару.

Духовку нагріти до 180 градусів і випікати пиріг 35-45 хвилин.
Остиглий пиріг посипати цукровою пудрою.
Смачного!