Тертий пиріг з варенням

Тертий пиріг

Цей смачний пиріг, печуть практично в кожній родині. М’який нижній корж покритий кисло солодким абрикосовим варенням, а зверху пісочна крихта. Смачно! Пробуємо!

Час приготування: 1,5 години
Кількість порцій: 20
Кухня: Європейська кухня

Список інгредієнтів

  • борошно для тесту – 200г
  • борошно для вмешіванія тесту – 60-80г
  • яйця – 2 шт.
  • майонез – 3 ст. л.
  • цукор – 150г
  • розпушувач тесту – 0,5 пакетика
  • крохмаль – 2 ст. л.
  • варення – 1 склянка
  • маргарин – 125г
  • лимонний сік – 1 ст. л.
  • масло рослинне – для змащування форми

Спосіб приготування

У миску кладемо маргарин кімнатної температури, всипаємо цукор, збити міксером.

Продовжуючи збивати, вводимо поступово яйця, збиваємо. Лимон помити, обдати окропом, вичавити сік.

Додаємо лимонний сік, майонез, збиваємо міксером.

В окремий посуд просіяти 200г борошна, додати розпушувач, перемішати. Отриману суміш додаємо в миску, поступово.

Вийшло тісто, як на густі оладки.

У змащену форму виливаємо три четвертих тесту, розрівнюємо поверхню, посипаємо крохмалем. Використовувала форму діаметром 28см.

Змащуємо корж варенням, посипаємо крохмалем. Якщо варення дуже рідке, то крохмаль додаємо в варення, перемішуємо, змащуємо корж.

До однієї четвертої тесту додаємо борошно і замішуємо тісто пластичне, який мав би липнути до рук. Тісто можна відправити в морозильну камеру хвилин на 30.

Я відразу це тісто тру на крупну тертку на пиріг. Пиріг відправляємо в духовку, розігріту до 200 градусів, хвилин на 40. Готовність пирога визначаємо за допомогою дерев’яної шпажки.

Пиріг готовий! Смачного!

Цікаві матеріали: