Сухий гострий перець

Сухий гострий перець

Гострий перець надає стравам гостроту, його додають в соління і при консервації овочів. Але багатьма не заслужено забутий старий “дідівський” метод заготівлі гострого перцю – сушка. У страви можна додавати гострий перець, як в свіжому, так і в сушеному вигляді.

Час приготування: 45 хвилин
Кількість порцій: багато
Кухня: Українська кухня

Список інгредієнтів

перець гострий – 15-20 шт.

Спосіб приготування

Історія гострого перцю обросла безліччю цікавих фактів і легенд. Ось деякі з них. Наприклад: про те, що при створенні світу, настільки гармонійного у своїй дивовижній мінливості, Бог додав до тлінності буття пікантну гірчинку у вигляді перцю, нагадуючи нам таким чином, про контрастність. Багато цікавих історій можна розповісти про гострий перець, але приступимо до його заготівлі.

Беремо дозрілі гострі перці, промиваємо під проточною водою, добре обсушуємо. А потім за допомогою голки і нанизуємо їх за плодоніжки на товсту нитку.

З’єднуємо обидва кінці нитки і зав’язують їх – вийшло “намисто” з перців. Сушимо перці в теплому, добре провітрюваному місці, не вологому. Це може бути балкон, навіс на вулиці, кухня.

“Намисто” з висушених перців можна залишити на видному місці на кухні у вигляді прикраси. Можна зберігати в тканинному мішечку або подрібнити в кавомолці і зберігати в герметично закритому посуді в темному місці. Але досвідчені кулінари рекомендують подрібнювати перці безпосередньо перед приготуванням або подачею на стіл.

Додавання щіпки меленого гострого перцю в гаряче какао або кави додасть напою тонізуючий ефект і нотки пікантності смаковими якостями. Великою популярністю користується шоколад, до складу якого входить гострий перець. Дуже смачно!

Цікаві матеріали: