Суп з фрикадельками

Суп з фрикадельками

Існує безліч різновидів супу з фрикадельками! Пропоную один з них – з помідорами і коренем селери. І смак відмінний, і на вигляд апетитно.

Оскільки готується суп на м’ясному бульйоні, виходить насиченим. Але можна готувати і на воді. М’ясо можна використовувати будь-який – свинину, курятину, індичину…

Кількість порцій: 6 порцій

Список інгредієнтів

  • бульйон готовий – 1,5 л
  • м’якоть яловичини – 300 г
  • яйце – 1 шт
  • помідори – 4 шт
  • рис – 2 ст л
  • морква – 1/3 шт
  • вершкове масло – 2 ст л
  • корінь селери – 1/3 шт
  • цибуля ріпчаста – 2 шт (середнього розміру)
  • сіль, перець, зелень петрушки або кропу – за смаком

Спосіб приготування

М’ясний бульйон процідити, опустити дрібно нарізані моркву, селеру і ріпчасту цибулю, поварити 10 хвилин, додати півсклянки соку свіжих помідорів. М’ясо яловичини пропустити двічі через м’ясорубку з дрібними гратами, додати полуотваренний рис, сіль, перець мелений, сире яйце, зелень кропу, все добре вимішати, і зробити дрібні фрикадельки величиною з вишню. В кінці варіння в суп опустити фрикадельки, дати покипіти 7-8 хвилин, прибрати з вогню і витримати під кришкою хвилин 5 -10.
При подачі на стіл посипати дрібно нарубаної зеленню кропу і петрушки.