Суп-пюре з кабачками, печерицями та плавленим сиром

Суп-пюре

Ось така в нас сьогодні буде страва.

Список інгредієнтів

  • кабачок – 1 шт
  • картопля – 3 шт
  • цибуля ріпчаста – 1 шт
  • морква – 0,5 шт
  • печериці свіжі – 120 г
  • сирок плавлений – 1 шт
  • сіль, спеції, перець чорний мелений – за смаком
  • порошок часниковий – 0,5 ч.л.
  • вода – 700 мл
  • масло рослинне – 2-3 ст.л.

Спосіб приготування

Ріпчасту цибулю і моркву очистити і порізати невеликими кубиками. Помістити в каструлю, влити рослинне масло.

Поставити каструлю на вогонь і обсмажити цибулю з морквою до м’якості цибулі. Додати в каструлю порізану кубиками картоплю і продовжувати обсмажування, перемішуючи овочі, хвилин 5.

Далі додати порізаний кубиками кабачок і порізані на кілька частин печериці. Все перемішати і обсмажити в каструлі ще 5 хвилин.

Влити 500 мл гарячої води, перемішати, посолити, всипати спеції, ароматні трави. Варити овочі та гриби до готовності (25-30 хвилин).

Додати порізаний кубиками плавлений сирок, влити воду, що залишилася, кип’ятити все на повільному вогні, періодично перемішуючи до розплавлення сиру.

Потім пюрировать суп занурювальним блендером до однорідного стану. У моїй родині люблять, щоб в супі відчувалися шматочки, тому я збивала суп буквально пару хвилин. Всипати в суп сушений часник, дати закипіти. Готовий, ніжний і ароматний суп розлити по тарілках, посипати свіжомеленим чорним перцем, прикрасити зеленню і подати до столу. Такий суп потрібно готувати на один раз.

Смачного!

Цікаві матеріали: