Соус з грибів

Грибний соус

Страва з грибів, це завжди смачно. Рецептів їх приготування багато. Пропоную Вашій увазі швидке приготування грибів в сметані. Будь ласка, пробуйте.

Час приготування: 45 хвилин
Кількість порцій: 1-2-3-4
Кухня: Українська кухня

Список інгредієнтів

  • печериці – 500г
  • цибуля ріпчаста невелика – 1 шт.
  • масло рослинне – 2-3 ст. л.
  • масло вершкове – 20-30г
  • сметана – 2 ст. л.
  • сіль за смаком
  • борошно – пара пучок

Спосіб приготування

Цибулю очистити, нарізати кубиками.

На розігріту з маслом рослинним сковороду кладемо цибулю і обсмажуємо до злегка золотистого кольору.

Гриби помити, нарізати.

Кладемо гриби на сковороду до цибулі, вогонь максимальний! Обсмажуємо гриби хвилин 5-10. Не солити! Гриби залишаються сухими, сік з грибів не виділяється.

Гриби посипаємо борошном так, щоб вони всі були припорошені борошном. Перемішати, прожарити 2-3 хвилини.

Додати шматочок вершкового масла, перемішати.

Додаємо до грибів сметану, сіль і перемішуємо. Обсмажуємо гриби 3-4 хвилини.

Гриби можна подати як самостійне блюдо, як гарнір до котлетам, їсти з гречаною кашею.