Соус з білої смородини

Соус

Ніжний соус з білої смородини, вина і мигдалю – відмінне доповнення до птаха. Кислота білої смородини менш виражена, що облагороджує соус. У такій суміші можна і маринувати м’ясо, і подавати до вже готового продукту. Рецепт з інтернету, але я внесла деякі корективи. Смачного!

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 3

Список інгредієнтів

  • біла смородина – 250 гр
  • цукор – 30 гр
  • вино біле сухе – 50 мл
  • вода – 100 мл
  • мигдаль – 30 гр

Як приготувати соус з білої смородини

Компонентів соусу трохи – ягоди смородини, мигдаль, вино, цукор і вода.

Ягоди промиваємо, знімаємо з гілочок, засипаємо цукром і заливаємо водою. Ставимо на 10 хвилин на слабкий вогонь.

Перетираємо ягоди через сито.

Додаємо біле сухе вино.

Мигдаль (ядра) трохи прожарюємо на гарячій сковороді і подрібнюємо. Якщо Ви хочете більш однорідний соус, можна зняти шкірку з ядер. Чи не очищаючи отримуємо більш горіховий, структурний соус.

Ставимо на 5 хвилин на слабкий вогонь, поступово додаємо по ложці мигдаль, помішувати.

Збиваємо соус блендером до однорідності.

Цей соус рекомендують подавати до курки.

Смачного!