Сметанний пиріг

Сметанний пиріг

Цей пиріг швидко і просто готується. Його можна спекти і до ранкової кави, і до вечірнього чаювання. Виручить він, якщо несподівано прийдуть гості. Пиріг смачний і бюджетний. Спробуйте, будь ласка приготувати, не пошкодуєте.

Час приготування: 1 година
Кількість порцій: 10 порцій

Список інгредієнтів

  • яйця – 2 шт.
  • борошно – 1 склянка
  • цукор – 1 склянка
  • сметана – 1 стакан
  • горіхи – 1/4 склянки
  • вершкове масло – 1 ст. ложка
  • сироп будь-якого варення – 1 ст. ложка
  • сода – 1 ч. ложка без гірки
  • оцет – 2 ст. ложки
  • масло рослинне – для змащування форми

Як приготувати сметанний пиріг

Яйця, цукор і вершкове масло розтираємо в мисці до білого кольору.

Вливаємо сметану, в якій размешена погашена сода. Перемішуємо.

Додаємо подрібнені горіхи і вливаємо сироп з будь-якого варення. Перемішуємо.

В останню чергу додаємо, поступово, борошно, добре перемішуємо.

Беремо форму – діаметр 21 см. Змащуємо дно і стінки рослинним маслом за допомогою пензлика. Дно вистилає пергаментом або фольгою.

Вистилаємо і стінки форми. Змащуємо дно і стінки рослинним маслом.

Виливаємо тісто в форму і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо 45- 50 хвилин. Духовки у всіх різні.

Пиріг готовий, готовність визначаємо за допомогою дерев’яної шпажки, якщо проткнути тісто і шпажка залишається сухою – пиріг готовий.

Пиріг можна прикрасити. Я зверху ще теплий сметанний пиріг посипала натертим шоколадом, можна змастити збитою сметаною, прикрасити фруктами або полити глазур’ю. Бока змастила просто сметаною (сметана базарна, тому я її не збивала).

Приємного чаювання!

Источник: vevy.ru

Цікаві матеріали: