Сметанне суфле з полуницею

Сметанне суфле

Неймовірно смачний малокаллорійний десерт. Фрукти можна використовувати будь-які за смаком – свіжі, заморожені, з компоту або будь-яке варення. Сметана підійде будь-якої жирності.

Список інгредієнтів

  • сметана – 300 г
  • цукор – 200 г
  • полуниця – 300 г
  • желатин – 20 г
  • молоко – 80 мл

Як приготувати сметанне суфле з полуницею

Візьміть дві мисочки. В одну налийте 80 мл молока, в іншу – 80 мл води. Всипте в кожну по 10 г швидкорозчинного желатину, перемішайте. Залиште на кілька хвилин для набухання.

У сметану додайте 100 г цукру, злегка збийте вінчиком щоб цукор розійшовся. Якщо полуниця як у мене використовується заморожена, то розморозити її, додайте цукор, що залишився і збийте занурювальним блендером до отримання ягідного пюре.

Желатин нагрійте не доводячи до кипіння, дайте трохи охолонути і влийте молоко з желатином в сметану, а воду з желатином в ягідну масу. Перемішайте.

Залишається налити підготовлені сметану і ягідне пюре в формочки або в стаканчики і дати застигнути.

Налийте сметану з желатином (2-3 ст.л.) і поставте в холодильник хвилин на 20. Цього часу вистачить щоб сметанний шар трохи прихопився. Потім кілька ложок полуничної маси і т.д. Коли всі шари залиті дайте десерту постояти в холодильнику години 2 і можна насолоджуватися!

Цікаві матеріали: