Смажений солодкий перець з баклажанами і часником

Солодкий перець жарений

Яскрава і дуже смачна закуска, яку можна подати і на обід, і на вечерю, і на святковий стіл. Ароматні, з насиченим смаком овочі обов’язково припадуть вам до смаку.

Список інгредієнтів

  • баклажани – 1 шт
  • перець болгарський солодкий (м’ясистий) – 5 шт
  • часник – 2-3 зубчики
  • сіль – 0,5 ч.л.
  • оцет винний – 1 ст.л.
  • перець чорний мелений – за смаком
  • зелень петрушки – 0,5 пуч.
  • рослинне масло – для смаження

Як приготувати смажений солодкий перець з баклажанами і часником

Солодкий болгарський перець очистити від насіння і розрізати уздовж на 4-6 частин.
Баклажани порізати кружальцями (товщиною близько 1 см). Трохи посолити і залишити на 30 хвилин.

Перець трохи посолити і обсмажити на сковороді, на рослинній олії, під прикритою кришкою близько 10 хвилин. Потім обсмажити баклажани на рослинному маслі до рум’яності з двох сторін.

Баклажани додати до перцю.

Часник пропустити через прес, змішати з оцтом, сіллю і чорним перцем. Додати суміш до гарячих овочів. Також додати подрібнену петрушку. Акуратно все перемішати, прикрити посуд кришкою і дати настоятися при кімнатній температурі близько 30 хвилин. Зберігати закуску слід в холодному місці, в закритій тарі.
Смачного!