Смажені пиріжки з картоплею та м’ясом

Жарені пиріжки

Дуже смачні пиріжки! Тісто я готувала в хлібопічці.

Список інгредієнтів

  • борошно – 3 скл.
  • вода – 1 скл.
  • сіль – 1,5 ч.л. (В тісто) + за смаком
  • цукор – 1 ст.л.
  • дріжджі сухі – 2 ч.л.
  • масло рослинне – 0,5 скл. (в тісто) + для смаження
  • картопля товчений – 400 г
  • свинина відварна – 200 г
  • цибуля ріпчаста – 1 шт
  • перець чорний мелений – за смаком

Спосіб приготування

У відерце хлібопічки влити теплу воду, всипати просіяне борошно.

Влити олію, додати сіль, цукор і сухі дріжджі. Виставити програму “тісто” – у мене 1 година 30 хвилин.

Відварене м’ясо порізати невеликими шматочками. Цибулю порізати дрібно і обсмажити на олії до золотистого кольору, додати м’ясо. Посолити і поперчити, обсмажувати, помішуючи 4-5 хвилин.

До товченої картоплі додати обсмажене з цибулею м’ясо, перемішати, якщо потрібно – досолити.

Тісто витягти з відерця, трохи вимісити, підсипаючи борошно. Тісто виходить ніжне, м’яке, але не липнуче до рук і поверхні.

Розділити тісто на невеликі частини, скачати кульки і руками приплюснути в коржі (можна це зробити качалкою). У центр коржі помістити 1 ст.л. начинки з картоплі і м’яса.

Сформувати пиріжки зручним для вас способом.

Смажити пиріжки на розігрітій з олією сковороді, на невеликому вогні, до рум’яного кольору з двох сторін. З кожного боку смажити пиріжки по 4-5 хвилин.

Смачного!