Смажені карасі

Карасі смажені

Карасі просто смажені на сковороді – це завжди смачно. Ніжне м’ясо з солодкуватим присмаком, хрустка скоринка. Смажена рибка смачна і корисна, особливо взимку, так як риб’ячий жир допомагає від депресій.

Час приготування: 1 година
Кількість порцій: 4 порції

Список інгредієнтів

  • карасі – 1кг
  • борошно – 0,5 склянки
  • масло рослинне – скільки піде
  • сіль за смаком
  • спеції для риби – на смак

Як приготувати смажені карасі

Карасів миємо, видаляємо луску, очищаємо черевце і прибираємо темну плівку, яка покриває черевце зсередини. Промиваємо під проточною водою.

Щоб уникнути проблем з дрібними кісточками, яких багато в спинній частині тушки, робимо поперечні насічки від хвоста до голови. Робимо це гострим ножем на відстані не більше 1 см один від одного, прорізаючи рибу до самого хребта. Це стосується спинки карася, а не черевця, в якому кістки помітні і легко видаляються. Солимо, додаємо спеції, перемішуємо і залишаємо на 30 хвилин. А щоб отримати хрустку скоринку, обвалюють добре в борошні перед смаженням.

Розігріваємо сковороду з маслом, кладемо рибу і обсмажуємо на середньому вогні під кришкою не менше 20 хвилин до рум’яної скоринки з обох сторін. Потрібно стежити за тим, щоб тушки не підгоріли.

Рибу перевертаємо один раз, коли риба добре підрум’яниться з одного боку, перевертаємо.

Подаємо рибу до столу. Спробуйте, дуже смачно.

Цікаві матеріали: