Смачне лечо з болгарського перцю з помідорами

Лечо з болгарського перцю

Уже кілька років я готую лечо з болгарського перцю з помідорами. Скільки пробувала інших рецептів – це для мене найсмачніше. Особливо хороша заготовка тим, що не вимагає стерилізації.
Зараз якраз йде заготівля перцю, раджу спробувати.

Час приготування: 1,5 години
Кількість порцій: 10

Список інгредієнтів

  • перець солодкий червоний – 1 кг
  • помідори – 500 г
  • цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • петрушка свіжа – 0.5 пуч.
  • часник – 8 зуб.
  • цукор – 100 г
  • сіль за смаком
  • оцет 9% – 1 ст.л.
  • паприка мелена – 0.5 ч.л.
  • перець чорний – 0.5 ч.л.
  • олія соняшникова – 120 мл

Як приготувати смачне лечо з болгарського перцю з помідорами

Нарізати перець смужками, видаливши з нього насіння.

Нарізати часточками помідори.

Соняшникову олію вилити в каструлю і розігріти. Нарізати цибулю півкільцями і додати її в масло, обсмажити помішуючи 5 хвилин. Потім додати помідори, прикрити каструлю кришкою і тушкувати на маленькому вогні 15 хвилин.

Додати в каструлю перець і варити ще 15 хвилин помішуючи.

Після цього додати часник пластинками, сіль, цукор і оцет. Гасити всі разом під кришкою 20 хвилин.

Подрібнити петрушку, додати її в каструлю разом з меленим перцем і паприкою. Гасити 10 хвилин.

Гаряче лечо розкласти в сухі стерильні банки, закатати і укутати.

Банки можна зберігати в квартирі.

Смачного!

Цікаві матеріали: