Сливова галета

Галета

Ще один рецепт чудової галети з кукурудзяного і цільнозернового борошна. Начинка може бути будь-якою, але мені найбільше подобається зі сливою.

Час приготування: 1,5 години
Кількість порцій: 4

Список інгредієнтів

  • кукурудзяне борошно – 150г
  • цільнозернових борошно – 100г.
  • вершкове масло – 120г.
  • цукор – 1 ст.л
  • сіль – 1 щеп
  • крижана вода – 1-3 ч.л.
  • начинка: -:
  • сливи – 8шт
  • цукор коричневий – 3 ст.л
  • кориця мелена – на смак
  • кукурудзяний крохмаль – 1 ст.л.

Як приготувати сливову галету

Змішуємо два види борошна, сіль і цукор. Додаємо порізане на шматочки холодне вершкове масло і перетираємо в крихту.

Додаємо по необхідності трохи крижаної води і замішуємо тісто. Довго місити не потрібно, тільки щоб тісто зібралося в грудку. Загортаємо в плівку і відправляємо в холодильник мінімум на годину.

Духовку розігріваємо до 200С. Начинку готуємо перед самою випічкою. Сливу звільняємо від кісточки і нарізаємо шматочками, додаємо цукор, крохмаль і корицю. Перемішуємо.

Розгортаємо тісто прямо на пергаменті. Я тісто накриваю плівкою і розкочую, так воно не липне до качалці. На середину викладаємо начинку.

Формуємо галету і відправляємо випікатися хвилин на 40.

Даємо трохи охолонути і подаємо з кулькою морозива, ну або просто так…

Смачного !!!