Слива маринована

Мариновані сливи

Маринована слива – прекрасна закуска, а також чудова добавка до гарніру. Це завжди смачно!

Час приготування: 8 годин і більше
Кількість порцій: 3,300л
Кухня: Українська кухня

Список інгредієнтів

  • слива угорка – 5 кг (143 шт.)
  • цукор – 1,5 кг
  • оцет 9% – 0,5 л
  • лавровий лист – 20г
  • бутони гвоздики – 15 шт.

ЯК приготувати мариновану сливу

Для маринування найкраще брати не переспілі і злегка тверді сливи. Це сливи “угорка”. Сливи перебрати, прибрати зіпсовані, видалити хвости, помити.

Засипати сливами дно каструлі.

Кладемо зверху лавровий лист і гвоздику. Засипати наступний шар слив, а потім лавровий лист і гвоздику. І так далі, останній шар повинен бути – сливи.

У каструлю вилити оцет (краще брати винний), всипати цукор і довести до кипіння. Цукор повинен розчиниться. У нас вийшов маринад з оцту і цукру.

Залити сливи гарячим маринадом, його спочатку дуже мало і він не покриває сливи. Нехай вас це не бентежить. Незабаром сливи додадуть свій сік і все буде нормально.

Далі ви повинні протягом 5 днів – вранці і ввечері – зливати маринад в іншу ємність. Ставимо на вогонь каструлю з злитим маринадом, доводимо до кипіння і гарячим маринадом заливаємо сливи. Маринад, з часом, покриє всі сливи. Ємність з сливами накрити серветкою. Через кілька днів спробуйте сливи, дуже смачно, але мовчіть про це. Якщо про це стане всім відомо, то до моменту закриття слив – їх не залишиться! Тривалий процес, але він того вартий.

В кінці п’ятого дня злити маринад зі слив в іншу каструлю. Довести його до кипіння. Мариновані сливи розкласти по стерильним банкам, обов’язково додаючи і лавровий лист, і гвоздику з каструлі.

Залити сливи киплячим маринадом до верху, закатати банки стерильними кришками.

Банки перевернути догори дном, укутати “шубою” і залишити до повного охолодження. Зберігати в прохолодному місці.

Цікаві матеріали: