Сирний пиріг з ягодами

Сирний пиріг

Ніжний, розсипчастий, смачний пиріг, який готується дуже легко: розмішати, збити, запекти. Ягоди використовуйте будь-які, але краще з кислинкою, відмінно підійде вишня, смородина.

Час приготування: 1,5 години
Кількість порцій: 8

Список інгредієнтів

тісто -:

  • борошно пшеничне – 3 склянки
  • цукор – 180г
  • розпушувач – 1 ч.л.
  • вершкове масло – 250г

начинка -:

  • сир – 500г
  • яйця – 3 шт
  • цукор – 180г
  • крохмаль – 1 ст.л.
  • ягоди – 1 стакан

Спосіб приготування

Борошно з розпушувачем просіяти, додати шматочками холодне масло і перебити в крихту, додати цукор і добре перемішати.

Для начинки: змішати всі інгредієнти крім ягід, збити блендером.

Форму 26 см. вистелити пергаментом, і насипати крихту, трохи крихти залишити. Руками утрамбувати зробивши бортики.

Вилити начинку і зверху насипати ягоди. Я використовувала смородину.

Посипати крихтою і відправити випікатися в розігріту до 180С духовкудо готовності.Прімерно на 1 годину.

Дайте постояти хвилин 10 в формі і акуратно діставайте. Повністю остудіть, краще відправити на всю ніч в холодильник.

Розріжте і подавайте! Пиріг відмінно тримає форму, просто я його різала гарячим. Приємного чаювання!

Цікаві матеріали: