Сирний пиріг з абрикосами “Жираф”

Пиріг "Жираф"

Цей смачний пиріг сподобається всім любителям сирної випічки. Готується він нескладно і відмінно підійде для домашнього чаювання.

Час приготування: 2 год
Кількість порцій: 8

Список інгредієнтів

  • яйця – 3 шт. (2 шт. в начинку, 1 шт. в тісто)
  • цукор – 230 г (150 г в начинку, 80 г в тісто)
  • борошно пшеничне – 220 г
  • масло вершкове – 100 г
  • холодна вода – 3 ст.л.
  • сир м’який – 500 г
  • вершки 10-15% – 100 мл
  • крохмаль – 1 ст.л.
  • лимонний сік – 2 ст.л.
  • абрикоси свіжі – 12 шт.
  • шоколад – для оформлення

Як приготувати “Жираф” – сирний пиріг з абрикосами

М’яке вершкове масло змішати з яйцем і цукром.

Просіяти борошно, перемішати. Якщо буде потрібно вмішати 2-3 ст.л. холодної води.

Замісити тісто, загорнути його в харчову плівку і прибрати в холодильник на півгодини.

Для начинки змішати сир, яйця, крохмаль, цукор, лимонний сік і вершки 10-15%.

Форму 24 см застелити пергаментом. Викласти тісто і сформувати з нього кошик з бортиками 3-4 см.

Начинку викласти на тісто, розрівняти.

Поверх начинки викласти половинки абрикосу зрізом вгору.

Духовку розігріти до 180 градусів і пекти пиріг 50-60 хвилин.

Розтопити шоколад в невеликому пакетику, відрізати куточок і зробити окантовку на абрикосах.

Пиріг повністю остудити, потім помістити в холодильник на 3-4 години.
Акуратно розрізати пиріг на порції і подати до чаю.
Смачного!

Цікаві матеріали: