Сирні пиріжки з капустою і яйцем

Сирні пиріжки

Сьогодні ми приготуємо сирні пиріжки з капустою і яйцем – дуже смачні, ніжні пиріжки, які можна приготувати і подати на сніданок зі сметаною. Пиріжки з даного тіста можна готувати як з несолодкою начинкою, так і з солодкою.

Список інгредієнтів

  • сир – 400 г
  • яйце сире – 1 шт
  • сіль – 0,5 ч.л. (для тіста) + 0,5 ч.л. (в начинку)
  • сода – 0,5 ч.л.
  • цукор – 1 ч.л. (в тісто) + 0,5 ч.л. (в начинку)
  • борошно – 300 г
  • капуста білокачанна – 200 г
  • яйце відварне – 2 шт
  • цибуля ріпчаста – 1 шт
  • спеції, чорний мелений перець – за смаком
  • бульйон – 30-40 мл
  • рослинне масло – для смаження

Як приготувати сирні пиріжки з капустою і яйцем

Сир змішати з яйцем, сіллю, цукром і содою.

Додати борошно.

Замісити м’яке тісто. Його місити не потрібно, тісто залишиться трохи липким. Помістити тісто в целофан і відправити в холодильник на 1 годину.

Капусту нашаткувати, трохи посолити і пом’яти. Обсмажити капусту на сковороді з рослинним маслом близько 4 хвилин, після чого додати дрібно порізану цибулю. Обсмажувати ще хвилини 3-4. Посолити капусту і поперчити, всипати спеції і трохи цукру. Влити бульйон, тушкувати капусту 10-12 хвилин.

Капусті дати охолонути, додати порізані невеликими кубиками варені яйця. Все добре перемішати.

Тісто розділити на невеликі частини. Кожну частину приплюснути в коржик і в центр помістити ложку начинки.

Сформувати пиріжки. Смажити пиріжки на розігрітій олії до рум’яності. Подати теплими зі сметанкою.

Смачного!

Цікаві матеріали: