Сирна заварна паска з маскарпоне

Паска

На кожне свято Пасхи я обов’язково готую сирну паску, завжди пробую різні рецепти. Пропоную приготувати паску з маскарпоне.

Час приготування: 8 годин і більше
Кількість порцій: 2

Список інгредієнтів

  • сир домашній – 450 г
  • вершки 33% – 150 г
  • маскарпоне – 70 г
  • цукор – 120 г
  • жовтки яєчні – 2 шт.
  • цукати – 60 г
  • ванілін – щіпка
  • курага, чорнослив – за смаком

Спосіб приготування

Протерти сир через сито.

Додати половину цукру, 100 г вершків і маскарпоне.

У сотейнику збити жовтки з цукром, що залишився.

У яєчну масу влити вершки і додати ванілін. Поставити масу на вогонь і при постійному помішуванні довести до кипіння. Кип’ятити не потрібно. Маса спочатку побіліє, потім почне густіти і стане жовтого кольору.

Яєчно-вершкову суміш остудити і з’єднати з сирною, перемішати і додати цукати, чорнослив і курагу. Добре вимісити до однорідної маси.

Пасочницю поставити в тарілку, викласти в неї вологу марлю, намагаючись щоб було поменше складок. Викласти ложкою сирну масу.

Кінці марлі загорнути наверх, покласти зверху досочку, блюдце, взагалі щось підходяще і поставити зверху вантаж (банку з водою або з крупою).

Паску прибрати на 12 годину в холодильник, періодично зливати з тарілки виділяючуся сироватку. Через цей час вантаж зняти, розгорнути марлю, накрити паску тарілкою і перевернути. Зняти марлю. Прикрасити паску цукатами або присипкою.
Смачного! Світлого Великодня!

Цікаві матеріали: